Hoe de andere betrekken

Een bemiddeling beginnen kan op verschillende manieren. Wanneer alle betrokkenen kiezen voor bemiddeling, bij aanvang, kan er een afspraak gemaakt worden voor beiden.
Als één van de betrokkenen beslist dat bemiddeling een methode kan zijn voor het probleem, is het belangrijk om van bij de start de andere ook te betrekken. Het heeft geen zin om de andere te overtuigen. De andere betrokkene moet de kans krijgen om ook bemiddeling te leren kennen.Vanuit Bemiddeling Vlaanderen geven we het volgende advies:

Maak een afspraak met de bemiddelaar en laat de andere het volgende bericht na:

“Ik heb een afspraak gemaakt met de bemiddelaar van Bemiddeling Vlaanderen op datum en uur in de Vrombautstraat 121, te Eeklo. De bemiddelaar nodigt je ook uit. Als je wil kan je meekomen naar de eerste vergadering. Je kunt ook de bemiddelaar contacteren voor informatie over de werking van Bemiddeling Vlaanderen of om zelf apart een afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0496/96.44.50 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Op deze manier merkt de andere dat de bemiddelaar voor beiden even goed wil werken. Mocht de andere niet naar de eerste vergadering komen, dan komt U alleen. De bemiddelaar helpt U dan verder om de andere er alsnog bij te betrekken.